Om företaget

Bernts Konditori startades 1964 av Bernt Ottosson som drev verksamheten fram till 2000. Därefter tog Jonas Ottosson över verksamheten och han drev firman fram till 2008 då Fredrik Olsson tog över. Sedan starten är vi kända för våra goda bakverk och speciellt känd är vår semla.Sedan starten 1964 har Bernts växt och har idag elva försäljningsställen i västra Jönköpings län, senaste förvärvet kom i Maj 2017 då vi förvärvade Stigs Bageri o Konditori med dotterbolaget Bernards Konditori i Jönköping.

Idag är vi totalt 140 anställda fördelade på 11 konditorier, Gnosjö, Anderstorp, Smålandsstenar, Värnamo o Jönköping. Samtliga har lång erfarenhet inom branschen och är duktiga inom respektive område. Dessutom tar vi hjälp av extrapersonal vid arbetstoppar, semestrar och helger.

Vårt mål är att erbjuda produkter av hög kvalité och därför bakar vi vårt sortiment från grunden så långt som det är möjligt. Samtliga produkter köps in från Sveriges ledande bagerigrossister. Alla våra produkter tillverkas i våra bagerier som finns i Gnosjö o Värnamo, idag är vi ett 20 tal som bakar och gör alla konditorivaror, vi har även de senaste åren fått vara med och utbilda nya Bagare/Konditorer i ett samarbete med Gislaveds Gymnasium. 2012-2013 gjorde vi en totalrenovering och utbyggnad av våra tillverkningslokaler i Gnosjö, är man intresserad av vad vi gör så kan man idag se in i vårat bageri, med fördel innan kl 12 på dagarna.

Bernts Konditori är idag medlem i Gnosjöandans Näringsliv, Visita, Svenskt Näringsliv, Sveriges bagare och konditori förening.  Dessutom har vi ett bra samarbete med Anticimex för god hygien och kontroller.